通告:归还及分发政府贷书事宜

致:全体家长

Semua ibu bapa/penjaga

Tuan / Puan,

归还及分发政府贷书事宜 PEMULANGAN DAN EDARAN BUKU SKIM PINJAMAN BUKU TEKS (SPBT)

1. 五年级和六年级政府贷书 Buku-buku SPBT Tahun 5 dan Tahun 6

即日起,本校将收回五年级和六年级学生政府贷书。

Untuk makluman tuan/puan, pihak sekolah akan mula mengutip balik buku-buku SPBT yang dipinjam oleh murid-murid Tahun 5 dan 6.

2. 一年级至四年级政府贷书 Buku-Buku SPBT Tahun 1 hingga Tahun 4

一年级至四年级学生政府贷书收回日期为1031日至114日。

Bagi buku-buku SPBT murid-murid Tahun 1 hingga Tahun 4, tarikh kutipan balik ia lah pada 31 Oktoner 2011 hingga 4 November 2011.

3. 在归还有关借贷的书本之前,请各位家长注意以下事项:

Sehubungan itu, adalah diminta memberi perhatian dan kerjasama mengenai perkara-perkara berikut :

3.1 归还前,课本务必保持完整无损,并用绳子捆绑后才归还。

Buku-buku pinjaman SPBT hendaklah dijaga agar berada dalam keadaan baik, kemas dan bersih sebelum dipulangkan. Diminta

buku-buku diikat kemas semasa hendak dipulangkan.

3.2 如有损坏,在归还前请做修补。

Jika terdapat kerosakan kecil, hendaklah dibaiki sebelum dipulangkan.

3.3 如有遇到课本页数遗失,必须自己做复印,然后将有关书本修补好。

Jika berlakunya kehilangan sesuatu mukasurat, maka hendaklah diganti dengan fotostat mukasurat yang hilang itu.

3.4 如有遗失,须照书价赔偿。

Sekiranya berlaku kehilangan, bayaran ganti rugi akan dikenakan seperti harga buku berkenaan.

3.5 有关课本将会借贷于明年的学子们,因此非常希望好好照顾有关课本。

Buku-buku SPBT yang dipulangkan akan digunakan oleh murid-murid tahun akan datang. Oleh yang demikian, menjaga buku-

buku tersebut supaya ia dalam keadaan baik dan boleh digunakan lagi sangat-sangatlah diharapkan.

4. 分发2012年贷书事宜 Pengedaran Buku Skim Pinjaman Buku Teks (SPBT) bagi Sesi Persekolahan 2012

4.1 订于1027日开始分发明年(2012)六年级学生(今年五年级)政府贷书。

Buku-buku Skim Pinjaman Buku Teks (SPBT) bagi murid Tahun 6 (2012) akan diedarkan mulai pada 27.10.2011.

4.2 至于明年三年级至五年级政府贷书将于119日开始分发。

Buku-buku Skim Pinjaman Buku Teks (SPBT) bagi murid Tahun 3 hingga Tahun 5 akan diedarkan mulai pada 9.11.2011.

4.3 明年二年级将以新的标准课程取代目前的课程,校方会于11月和12月间收到政府贷书的供应。

因此,二年级政府贷书将于明年开学日才分发给学生。

Buku SPBT Tahun 2 (2012) akan digantikan dengan Kurikulum Standard yang baru. Pembekalan Buku SPBT akan diterima pada

bulan November dan Disember 2011. Oleh yang demikian, Buku SPBT Tahun 2 hanya akan diedarkan kepada murid semasa

pembukaan sekolah Sesi Persekolahan Tahun 2012.

5. 恳切希望能保持有关课本之整洁。谨此告知。谢谢!

Diharap buku-buku SPBT ini akan dijaga dengan baik dan kemas. Sekian, terima kasih.

BERKHIDMAT UNTUK NEGARA