通 告:全国1学生1运动1个马来西亚竞走活动以及学校常年运动会

1. 全国1学生1运动1个马来西亚竞走活动

(Larian Serentak 1 Murid 1 Sukan 1 Malaysia Seluruh Negara)

1.1 在教育部体育组推动下,全国学校将于下列日期和时间同步进行1学生1运动1个马来西亚竞走活动:

日期 201172 (星期六)

时间 :上午745 (准时开跑)

1.2 教育部亦将当天订为上课日,但为了不妨碍有关竞走活动的进行,本校规定参加竞走的学生,以及全体四、五和六年级学生都必须到校,并将进行点名;而一、二和三年级学生则不必到校

1.3 参加1学生1运动1个马来西亚竞走的学生除了有机会赢取奖品外,也有机会参与幸运抽奖活动,赢取丰富的奖品,教育部亦将颁发参赛奖状。至于没有参加1学生1运动1个马来西亚竞走的出席学生,将被安排参加游戏竞赛,赢取奖品。除此之外,校方将安排有关运动知识的展览,让学生增广见闻。

1.4 参赛学生及四、五和六年级学生必须于上午710分前到校。放学时间为中午1230

1.5 学校前的道路(Jalan Kasawari 11)Taman Puncak Kinrara地区是本校1学生1运动1个马来西亚竞走活动之路线,校方将于上午715分至竞走结束的时段,关闭学校前道路(Jalan Kasawari 11),车辆也将禁止停泊在有关路旁,希望驾车的家长们给于合作,并听从警卫团员的指示与安排。不便之处,敬请多多包涵!

1.6 当天家教协会举办的各项收费活动暂停一天。

2. 学校常年运动会事宜

2.1 本校订于79(星期六)上午8时至约中午1230分,在学校草场举行常年运动会,由于场地的限制,只有当天有参加比赛的学生必须出席,也欢迎家长出席。其他学生都不须到校,如果有学生欲出席观礼,则必须由家长陪同,有关学生的安全须由家长负责。

2.2 当天学校课外活动和家教协会举办的各项收费活动暂停一天。

谨此告知。谢谢!

1. Larian Serentak 1 Murid 1 Sukan 1 Malaysia Seluruh Negara

1.1 Bahagian Sukan, Kementerian Pelajaran Malaysia telah membuat ketetapan berikut untuk mengadakan program Larian Serentak 1 Murid 1 Sukan 1 Malaysia Seluruh Negara:

Tarikh : 2 Julai 2011 (Hari Sabtu)

Masa : 7.45 pagi (Akan bermula serentak seluruh Negara.)

1.2 Kementerian Pelajaran Malaysia menetapkan hari tersebut merupakan hari persekolahan. Memandangkan keadaan kawasan sekolah dan bagi melicinkan pengurusan program tersebut, pihak sekolah telah menetapkan bahawa murid yang telah berdaftar penyertaan dalam Larian Serentak 1 Murid 1 Sukan 1 Malaysia dan semua murid Tahun 4, 5 dan 6 wajib hadir ke sekolah pada hari tersebut. Kedatangan murid akan direkod. Manakala, murid Tahun 1, 2 dan 3 adalah tidak perlu hadir ke sekolah.

1.3 Selain akan dianugerah Sijil Penyertaan oleh Kementerian, peserta juga berpeluang memenangi hadiah pertandingan dan hadiah-hadiah cabutan bertuah. Sementara bagi murid lain, mereka akan mengambil bahagian dalam pelbagai pertandingan dan permainan untuk memenangi hadiah-hadiah yang disediakan. Disamping itu, Pameran Sukan juga akan diadakan.

1.4 Peserta Larian dan semua murid Tahun 4, 5 dan 6 diminta hadir ke sekolah sebelum jam 7.10 pagi. Sekolah dijangka bersurai pada jam 12.30 tengahari.

1.5 Laluan Larian Serentak tersebut adalah sepanjang Jalan Kasawari 11 di hadapan sekolah sehingga ke Taman Puncak Kinrara. Pihak sekolah akan menutup Jalan Kasawari 11 mulai jam 7.15 pagi hingga tamat Larian Serentak tersebut. Pada masa itu, dilarang meletak kenderaan di sepanjang jalan tersebut. Dipohon kerjasama dari ibu bapa dan orang ramai dan ikutlah arahan pegawai-pegawai RELA yang berkhidmat untuk melicinkan perjalanan program ini. Segala kesulitan amatlah dikesali.

1.6 Semua aktiviti anjuran PIBG sekolah pada hari tersebut adalah dibatalkan.

2. Hari Sukan Tahunan Sekolah

2.1 Hari Sukan Tahunan sekolah akan diadakan di padang sekolah pada 9 Julai 2011 (Sabtu) jam 8.00 pagi hingga lebih kurang 12.30 tengahari. Memandangkan keadaan persekitaran sekolah tidak mengizinkan, hanya murid-murid yang terlibat dalam acara-acara sukan sahaja diwajib hadir. Ibu bapa juga dijemput hadir bersama. Murid-murid yang tidak terlibat tidak perlu hadir ke sekolah pada hari tersebut dan jika ingin hadir bersama, ibu bapa atau penjaga hendaklah menemani mereka dan bertanggungjawab terhadap keselamatan mereka.

2.2 Gerakerja kokurikulum sekolah dan semua aktiviti anjuran PIBG sekolah pada hari tersebut adalah dibatalkan.