学生及教师确诊新冠肺炎通知 PEMBERITAHUAN KES POSITIF COVID -19 MURID DAN GURU

敬致:全体学生家长/监护人

学生及教师确诊新冠肺炎通知

谨此通知,本校在今早 21/4/2021接获家长通知,一名来自3B班的学生于20/4/2021确诊新冠肺炎。教育部官员和县卫生局指示, 3B班从22/4/2021开始停课至1/5/202110天)。为此,3B班的全体学生和 4 位老师须居家隔离。停课期间,3B班的全体学生从将根据班级时间表居家上网课。

2.               除了以上学生确诊,另外也有2名 自9/4/2021 已经居家隔离至今,分别来自1E4K的学生和本校一位老师(母子关系)今天也证实确诊。所以,截至今天,共有 8位学生和1 位教师确诊。所有的确诊病例都是外界感染。

3.               日后如学生有不舒服,确诊或密切接触的事件,请尽速通知校方,不要把孩子送来学校。家长需写信向老师请假。

4.               敬请家长也协助做好防护工作,不要把病毒带回家。孩子的安全是我们大家的责任。大家做好防护工作、勤洗手,时刻保持安全距离并保持健康。

5.               一切不便,尽请原谅。 谨此知会,敬请垂注。谢谢。

深静(哈古乐)国民型华学校

池慧芬校长谨启

Kepada : Semua Ibu bapa / Penjaga

PEMBERITAHUAN KES POSITIF COVID -19 MURID DAN GURU

Dengan segala hormatnya perkara di atas dirujuk.

2.           Dimaklumkan bahawa seorang murid dari kelas 3B telah disahkan jangkitan Positif Covid-19 pada 20/4/2021. Dengan kebenaran dan nasihat pihak PPD dan PKD, semua murid Kkelas 3B dan guru yang mengajar kelas tersebut akan dikuarantin di rumah bermula 22/4/2021 hingga 1/5/2021 (10 hari). Semua murid kelas 3B akan menjalankan pdpr di rumah mengikut jadual waktu kelas.

3.          Selain daripada kes tersebut , dimaklumkan juga 1 orang murid dari kelas 1E dan 1 orang murid dari kelas 4K bersama ibunya yang merupakan guru di sekolah ini yang telah berkuarantin sejak 9/4/2021 telah disahkan positif Covid-19 pada hari ini. Maka jumlah kes positif yang dilaporkan di sekolah ini adalah 8 kes positif murid dan 1 kes guru setakat hari ini. Semua kes positif Covid -19 adalah berpunca daripada pihak luar.

4.                   Pihak sekolah berharap mendapat kerjasama daripada semua ibu bapa supaya jangan menghantar anak ke sekolah jika anak tidak sihat, disahkan positif atau ada kontak rapat dengan pesakit Covid-19. Sila maklumkan segera kepada pihak sekolah untuk tindakan selanjut pihak sekolah. Ibu bapa perlu menulis surat makluman ketidakhadiran anak.

5.                 Pihak sekolah juga menyeru agar ibu bapa sentiasa mengambil langkah-langkah keselamatan yang terbaik untuk memastikan anak jagaan sentiasa dalam keadaan sihat serta bebas dari jangkitan . Keselamatan murid adalah tanggungjawab bersama . Kita harus mamatuhi SOP dan menjaga kesihatan masing-masing.

6.               Sekian ,dimaklumkan. Sebarang kesulitan amat dikesali. Terima kasih.

“PRIHATIN RAKYAT : DARURAT MEMERANGI COVID-19”

“ BERKHIDMAT UNTUK NEGARA”

Saya yang menjalankan amanah,

CHEE FOOI FOON