政府推介国家教育储蓄计划 Program Geran Sepadan Secara Percuma RM50 (GS 50)

致:全体一年级家长/监护人,

政府推介国家教育储蓄计划

政府在2017年财政预算案中宣布,2017政府学校的一年级学生在国家教育储蓄(SSPN-i)和SSPN-i (plus) 开设新户口并存款50令吉或以上,可获得配对援助(Geran SepadanRM 50,并直接存入有关户口。

2.    有意开SSPN-i dan SSPN-i (plus)户口或想要了解详情的家长可在以下指定日期与时间莅临本校询问及办理有关手续。此活动可自由选择,没硬性规定。

日期                : 23. 8. 2017 (三)
时间                : 4 pm – 6 pm
地点                : 深小候车亭  (A)

3.    温馨提醒记得携带孩子的Mykid 卡,以进行登记手续。

谢谢。

深静(哈古乐)华文学校家协主席
陈财泉  启

Kepada:

Semua ibu bapa / penjaga murid Tahun 1,

PROGRAM GERAN SEPADAN SECARA PERCUMA RM 50.00 (GS 50)

Dengan segala hormatnya perkara di atas adalah dirujuk.

2.         Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional ( PTPTN ) telah melaksanakan insentif Bajet 2017 iaitu pemberian Geran Sepadan secara PERCUMA berjumlah RM 50.00 kepada pelajar Tahun 1 sesi 2017 yang BERMINAT untuk membuka akaun dan menabung di dalam SSPN-i dan SSPN-i (plus)  sebanyak RM 50 ke atas.

3.         Oleh demikian , tuan /puan yang ingin tahu keterangan lanjut dijemput hadir ke sekolah pada tarikh tertera di bawah untuk urusan pembukaan akaun.  Program ini tanpa unsur paksaan. Sila bawa bersama kad Mykid anak tuan/puan.

Tarikh             : 23 Ogos 2017 ( Rabu )
Masa              : 4 ptg – 6 ptg
Tempat           : Ruang Menunggu  (A) ibu bapa
                                             SJKC SHIN CHENG (HARCROFT)