通告:综合事宜

1.   补课事宜
      谨此提醒,三月九日(星期六)为农历新年假期的第一次补课日,将根据星期四时间表上课,吁请家长们按照所规定的时间接送贵子女上学与放学,放学时间如常,即上午班二年级为中午十二时半,五和六年级为下午一时;下午班为下午六时二十分。

2.  学校安全措施事宜
      为了确保孩子的安全,温馨提醒家长们和接送学生服务经营者对以下事项给于配合与关注:
2.1 希望家长们让孩子准时到校上课或参加活动,切勿迟到。也吁请家长们于放学后准时将孩子接送回家,勿让孩子久等,造成孩子的安全面对威胁。
2.2 每当学校于星期六进行课外活动时,将会有超过1300位四、五和六年级学生参与,这比平时上课日子的上午班或下午班学生人数还多,再者,由家长自己接送的车辆也比平时上课的车辆多,造成学校前面路段的车流量增加,交通更拥挤。因此呼吁家长们在接送孩子方面能给与合作,请妥当安排接送时间和地点(校门),也吁请家长们在接送孩子时,勿花太长时间。请勿随处停放车辆,以免妨碍交通。也希望家长们让孩子向平时上课那样,共车或使用接送经营者交通服务。
2.3 每当星期六和星期日进行家教协会收费活动时,为了安全起见,并避免陌生人随意进入校园,校方也禁止家长进入校园等候参加活动的孩子,如有事务须见有关负责人,请于事务处理后离开校园。请给予保安员充分的合作,他们是保护校园安全的执行者。

3.校本评估时间表
      今年一、二和三年级的校本评估将于上半年和下半年各进行一次;四、五和六年级则于上半年   进行一次,下半年则进行两次。附上学校校本评估时间表,以资参考

4.   323(星期六)331(星期日)为学校假期,学校于41(星期一)开学。

谨此告知。

1.   Kelas Berganti Kali Pertama sempena Cuti Berganti Tahun Baru Cina
      Adalah diingatkan bahawa 9 Mac 2013 (Sabtu) adalah Kelas Berganti. Diharap tuan/puan akan menghantar anak/anak-anak tuan/puan untuk menghadiri kelas berganti ini mengikut masa yang ditetapkan.  Jadual kelas hari tersebut adalah mengikut jadual waktu hari Khamis. Masa bersurai adalah seperti biasa iaitu jam 12.30 petang bagi Tahun 2 dan jam 1.00 petang bagi Tahun 5 dan 6 sesi pagi dan 6.20 petang bagi sesi petang.

2.  Langkah-Langkah Keselamatan Sekolah
     Sebagai langkah keselamatan, berharap semua pihak dapat mengambil perhatian tentang perkara-perkara berikut :
2.1  Digesa agar tidak lewat menghantar anak/anak-anak hadir ke sekolah untuk belajar atau menyertai aktiviti.  Digesa juga supaya tidak membiarkan anak/anak-anak menunggu lama semasa hendak pulang.  Ia akan mengancam keselamatan mereka.
2.2  Semasa aktiviti Gerakerja Kokurikulum pada hari Sabtu, seramai lebih kurang 1300 murid Tahun 4, 5 dan 6 akan hadir ke sekolah. Ia lebih ramai murid daripada hari persekolahan biasa bagi sesi pagi mahupun sesi petang.  Disamping itu, terdapat lebih ramai ibu bapa menghantar anak/anak-anak dengan kenderaan sendiri.  Maka dengan itu, keadaan lalu lintas di hadapan sekolah sudah tentu akan lebih sibuk dan sesat pada waktu datang ke sekolah dan waktu lepas sekolah.  Oleh yang demikian, berharap ibu bapa/penjaga memberi kerjasama dan mengatur dengan baik masa dan tempat (Pintu sekolah) semasa menghantar dan menjemput pulang anak-anak.  Minta kerjasama supaya tidak mengambil masa terlalu lama semasa menghantar dan menjemput pulang anak/anak-anak. Jangan meletakkan kenderaan di tempat-tempat yang boleh mengganggu lalu lintas.  Berharap juga agar datang ke sekolah dengan cara kongsi kereta atau dengan perkhidmatan bas sekolah.
2.3  Semasa aktiviti yang dianjurkan oleh PIBG sekolah pada hari Sabtu dan hari Ahad, bagi tujuan mengelakkan orang yang tidak dikenali menceroboh ke kawasan sekolah, mohon kerjasama ibu bapa/penjaga agar tidak masuk ke kawasan sekolah tanpa urusan dan semata-mata menunggu anak/anak-anak.  Sila beri kerjasama kepada pengawal keselamatan sekolah.  Mereka ditugas untuk menjaga keselamatan sekolah ini.

3.   Jadual Pentaksiran Berasaskan Sekolah (PBS)
1.1   Tahun 1, 2 dan 3 akan mengadakan pentaksiran dua kali dalam setahun.  Manakala bagi Tahun 4, 5 dan 6 akan diadakan tiga kali dalam setahun.  Disertakan Jadual Pentaksiran Berasaskan Sekolah untuk rujukantuan/puan.

4.   Cuti Pertengahan Penggal ialah pada 23 Mac 2013(Sabtu) hingga 31 Mac 2013(Ahad).  Sekolah dibuka semula pada 1 April 2013(Isnin).
     .

BERKHIDMAT UNTUK NEGARA