通 告:六年级检定考试(UPSR)事宜-一至五年级学生休假安排

1.  六年级检定考试(UPSR)事宜  Ujian Pencapaian Sekolah Rendah(UPSR) Murid Tahun 6

1.1  六年级检定考试(UPSR)订于911日至13日举行,学校B座教室将被安排为考场及考官和考生休息室,也为了使考试顺畅进行,并让考生能在宁静的气氛中参与考试,在教育局允许下,一至五年级学生休假安排如下:
        Dimaklumkan bahawa Ujian Pencapaian Sekolah Rendah(UPSR) murid Tahun 6 akan diadakan pada 11 September 2012 hingga 13 September 2012.  Ketika itu, seluruh bangunan Blok B sekolah ini akan dijadikan Pusat Peperiksaan, bilik rehat pengawas peperiksaan dan bilik rehat untuk calon-calon peperiksaan.  Disamping itu, sebagai langkah untuk memastikan kelicinan perjalanan peperiksaan serta mengelakkan gangguan semasa peperiksaan dijalankan, maka dengan keizinan Pejabat Pelajaran Daerah, murid-murid Tahun 1 hingga Tahun 5 akan dilepaskan dari menghadiri ke sekolah dalam tempoh Ujian UPSR dijalankan seperti ketetapan berikut :

Tarikh

Kelas-kelas Yang Dikecualikan Hadir Ke Sekolah
Catatan
10.9.2012
星期一  Isnin
所有下午班一年级至三年级学生。
Semua murid Tahun 1 hingga 3 sesi petang.
准备考场 上午班照常上课。
(Menyedia Pusat Peperiksaan)
Semua murid sesi pagi hadir seperti biasa.
11.9.2012 hingga
13.9.2012
星期二至星期四
Selasa – Khamis
所有上午班和下午班一年级至五年级学生。
Semua murid Tahun 1 hingga Tahun 5 sesi pagi dan sesi petang.
举行六年级检定评审
Ujian UPSR dijalankan.

1.2  希望家长们在休假期间,督促贵 子女温习课业及完成老师所分配的家课。
        Berharap anak/anak-anak tuan/puan akan membuat ulangkaji pelajaran dan membuat kerja-kerja rumah mereka ketika mereka dikecualikan hadir ke sekolah.

2.  公共假期及学校补假 Cuti Umum
     916(星期日)为马来西亚成立日公共假期,由于假期落在星期日,因此917(星期一)放假一天,918(星期二)照常上课。
     Oleh kerana cuti umum Hari Malaysia jatuh pada 16.9.2012 (Ahad), maka hari berikutnya iaitu 17.9.2012 (Isnin) adalah Cuti Umum.  Sekolah akan diadakan seperti biasa pada 18.9.2012 (Selasa).

谨此告知。Sekian, terima kasih.