通告:一年级学生 一百令吉援助金

学生 一百令吉援助金

BANTUAN KHAS AWAL PERSEKOLAHAN RM 100 KEPADA MURID

教育部通过学校派发2012新学年一百令吉援助金于马来西亚籍一年级学生。

Kementerian Pelajaran Malaysia memberi bantuan khas awal persekolahan RM 100 kepada semua murid Tahun 1 warga Malaysia.

2. 根据教育部谕令,校方须以现金方式发放援助金给学生家长。家长或监护人须亲自签收。吁请家长或监护人到校领取援助金时必须携带此封公函和个人身份证,向保安人员请准后,才能进入校园。

Bantuan tersebut akan diagihkan secara wang tunai. Ibu bapa/penjaga perlu hadir ke sekolah untuk menandatangani akuan penerimaan/penolakan. Ibu bapa/penjaga diwajibkan membawa surat panggilan ini dan kad pengenalan diri dan mendaftar dengan pengawal sebelum masuk ke kawasan sekolah.

3. 吁请家长安排时间于下列时段到校领取援助金。327日之后,所有未领取的援助金必须提呈报告以及退还于教育部。

Ibu bapa diminta hadir mengikut ketetapan seperti jadual di bawah untuk urusan tersebut. Untuk makluman, bantuan wang yang tidak dituntut selepas 27 Mac 2012 akan dilaporkan serta dipulangkan kepada Kementerian Pelajaran Malaysia.

日期 Tarikh

22/3/12 , 23/3/12 , 26/3/12 , 27/3/12

时间 Masa

8.00 am -11.00am 2.00 pm -5.30 pm

地点 Tempat

副校长室 Bilik Penolong Kanan

感谢家长/监护人的关注与合作。

Terima kasih atas kerjasama ibu bapa.

BERKHIDMAT UNTUK NEGARA