通 告:综合事宜1

1.2 附上学校校本评估时间表,以资参考。

2. 四、五和六年级辅助课程事宜

2.1 根据教育部规定,第二阶段学生(四至六年级学生)都必须参加学校辅助课程(辅助课外活动)。

2.2 有关辅助课程将于二月二十五日(星期六)开始进行。上课时间为上午七时四十分至上午十时。 学生必须于上课时间15分钟前到校报到。辅助课程之相关信息将按时传达于有关学生。

2.3 由于今年四、五和六年级学生人数已增加,因此希望家长们在接送孩子方面能给与合作,请妥当安排接送时间和地点(校门),并请勿随处停放车辆,以免妨碍交通。

3.补课事宜

谨此提醒,三月三日(星期六)为农历新年假期的第二次补课日,将根据星期五时间表上课,吁请家长们按照所规定的时间接送贵 子女上学与放学,放学时间如常,即上午班为下午一时;下午班为下午六时二十分。

谨此告知。

1. Jadual Pentaksiran Berasaskan Sekolah (PBS)

1.1 Tahun 1 dan Tahun 2 akan mengadakan pentaksiran dua kali dalam setahun, manakala bagi Tahun 3 hingga Tahun 6 akan diadakan tiga kali dalam setahun.

1.2 Bersama-sama ini disertakan Jadual Pentaksiran Berasaskan Sekolah untuk rujukan tuan/puan.

2. Aktiviti Gerakerja Kokurilum Murid Tahun 4, 5 dan 6

2.1 Seperti yang ditetapkan oleh Kementerian Pelajaran Malaysia, semua murid Tahap 2 (Murid Tahun 4 hingga Tahun 6) adalah wajib menghadiri aktiviti-aktiviti Gerakerja Kokurikulum.

2.2 Sehubungan itu, aktiviti Gerakerja Kokurikulum sekolah ini akan bermula pada 25 Februari 2012 (Sabtu). Masa aktiviti adalah dari jam 7.40 pagi hingga 10.00 pagi. Murid-murid yang terlibat digesa hadir ke sekolah 15 minit sebelum aktiviti gerakerja kokurikulum dimula. Maklumat lanjut akan dimaklumkan kepada murid-murid dari semasa ke semasa.

2.3 Untuk Makluman, murid Tahun 4, 5 dan 6 sekolah ini telah bertambah. Maka berharap ibu bapa/penjaga memberi kerjasama dan mengatur dengan baik masa dan tempat (Pintu sekolah) semasa menghantar dan menjemput pulang anak-anak. Minta kerjasama supaya tidak meletakkan kenderaan di tempat-tempat yang boleh mengganggu lalu lintas.

3. Kelas Berganti kali Kedua sempena Cuti Tahun Baru Cina

Adalah diingatkan bahawa 3 Mac 2012 (Sabtu) adalah Kelas Berganti. Diharap tuan/puan akan menghantar anak/anak-anak tuan/puan untuk menghadiri kelas berganti ini mengikut masa yang ditetapkan. Kelas hari tersebut akan mengikut jadual waktu hari Jumaat. Masa bersurai adalah seperti biasa iaitu jam 1.00 petang bagi sesi pagi dan 6.20 petang bagi sesi petang.

Sekian, terima kasih.

BERKHIDMAT UNTUK NEGARA