通告:检定考试(UPSR)预试和学校评审事宜

1.检定考试(UPSR)预试和学校评审事宜

Ujian Percubaan UPSR dan Pentaksiran (Peperiksaan) Berasaskan Sekolah

1.1 根据州教育厅规定,订于7月26日至28日举行第二次检定考试(UPSR)预试,是项预试成绩将成为本校第三次评审成绩。校方亦定于8月22日至24日举行检定考试(UPSR)最后一次预试,有关预试成绩将成为本校第四次评审成绩。

1.2 学校第四次评审时,六年级将因此不进行有关检定考试(UPSR)科目的评审。

1.3 随函附上修订后的六年级下半年评审时间表,希望家长们督促贵子女温习功课,以期孩子能考取理想的成绩。

1.1 Dimaklumkan mengikut ketetapan Jabatan Pelajaran Selangor, Ujian Percubaan UPSR kali Ke-2 akan diadakan pada 26.7.2011 hingga 28.7.2011. Keputusan ujian tersebut akan dijadikan keputusan Pentaksiran Sekolah Kali Ke-3. Pihak sekolah juga telah menetapkan 22.8.2011 hingga 24.8.2011 akan diadakan Ujian Percubaan UPSR kali terakhir. Keputusan ujian tersebut akan dijadikan keputusan Pentaksiran Sekolah Kali Ke-4.

1.2 Maka, bagi Tahun 6, tidak akan mengadakan pentaksiran bagi mata-mata pelajaran UPSR semasa Pentaksiran Sekolah Kali Ke-4.

1.3 Bersama-sama ini disertakan Jadual Waktu Pentaksiran (Penilaian) Penggal Kedua bagi murid Tahun 6. Diharap tuan/puan dapat menggalakkan anak-anak supaya membuat ulangkaji pelajaran.

2. 学校交通事宜

在家教协会的配合下,校方决定即日起实验性于中午十一时五十分至下午十二时三十分开放A2门入口,让载送下午班学生车辆进入保安亭前候车处让学生下车,车辆不得停留接载上午班学生的车辆于中午十二时三十分后方可进入停泊,家长和接送服务经营者受促在保安亭休息处等候孩子放学。

Dimaklumkan bahawa dengan kerjasama PIBG Sekolah, pihak sekolah memutuskan mengambil langkah percubaan untuk membuka Pintu A2 pada waktu 11.50 pagi hingga 12.30 petang untuk membenarkan kenderaan yang membawa murid-murid sesi petang memasuki ke kawasan pengawal untuk menurunkan murid-murid dan tidak dibenarkan menunggu di kawasan tersebut. Kenderaan yang hendak membawa murid sesi pagi hanya dibenarkan masuk selepas jam 12.30 petang. Ibu bapa/penjaga digesa menunggu di tapak rehat yang terletak di sebelah pondok pengawal.