通 告:第三次学校评审事宜

致:一至五年级学生家长

Semua ibu bapa/penjaga Murid Tahun1 hingga Tahun 5

1. 第三次学校评审事宜Pentaksiran (Peperiksaan) Berasaskan Sekolah Kali Ke-3

订于84日至5日举行三、四和五年级国语书写、华语书写和英语(试卷二)评审,而二年级也将举行国语书写和华语书写评审。其他科目评审则将于89日至11日举行。希望家长们督促贵 子女温习功课,以期孩子能考取理想的成绩。

Dimaklumkan bahawa Pentaksiran Kali Ketiga untuk Tahun 3, 4 dan 5 bagi mata-mata pelajaran Penulisan Bahasa Malaysia, Penulisan Bahasa Cina, Bahasa Inggeris(Kertas 2) akan diadakan pada 4.8.2011 dan 5.8.2011. Manakala, pentaksiran mata-mata pelajaran Penulisan Bahasa Malaysia dan Penulisan Bahasa Cina untuk Tahun 2 juga akan diadakan. Manakala, pentaksiran mata-mata pelajaran lain akan diadakan pada 9.8.2011 hingga 11.8.2011. Diharap tuan dapat memantau dan menggalakkan anak-anak supaya membuat ulangkaji pelajaran.

2. 一年级第二次校本评估事宜Pentaksiran Berasaskan Sekolah (PBS) Kali Kedua Murid Tahun 1

订于89日至11日举行第二次校本评估。请参阅已发出的评审时间表。希望家长们督促贵 子女温习功课,以期考取理想的成绩。

Dimaklumkan bahawa Pentaksiran Berasaskan Sekolah Tahun 1 Kali Kedua akan diadakan pada 9.8.2011 hingga 11.8.2011. Sila rujuk kepada Jadual Pentaksiran PBS yang telah diedarkan. Diharap tuan dapat menggalakkan anak-anak supaya membuat ulangkaji pelajaran.

请按此察看第三次归纳式评审范围

3. 学校交通事宜

在家教协会的配合下,校方决定即日起实验性于中午十一时五十分至下午十二时三十分开放A2门入口,让载送下午班学生车辆进入保安亭前候车处让学生下车,车辆不得停留接载上午班学生的车辆于中午十二时三十分后方可进入停泊,家长和接送服务经营者受促在保安亭休息处等候孩子放学。

Dimaklumkan bahawa dengan kerjasama PIBG Sekolah, pihak sekolah memutuskan mengambil langkah percubaan untuk membuka Pintu A2 pada waktu 11.50 pagi hingga 12.30 petang untuk membenarkan kenderaan yang membawa murid-murid sesi petang memasuki ke kawasan pengawal untuk menurunkan murid-murid dan tidak dibenarkan menunggu di kawasan tersebut. Kenderaan yang hendak membawa murid sesi pagi hanya dibenarkan masuk selepas jam 12.30 petang. Ibu bapa/penjaga digesa menunggu di tapak rehat yang terletak di sebelah pondok pengawal.

谨此告知。