温馨提醒—预防新型冠状病毒疫情扩散须知 Peringatan Mesra – Langkah Pencegahan Penularan Wabak Covid 19

温馨提醒 — 预防新型冠状病毒疫情扩散须知

致:家长与监护人

由于新型冠状病毒肆虐,确诊案例逐渐增加。因此,校方呼吁家长在14/03/202022/03/2020的学校假期期间尽量不要带孩子出游,也避免去人潮拥挤的地方。

2.      如不得已必须出国,请家长通知级任老师或联络学校电话,告知出国地点和出国日期。

3.      若以私人理由坚持出访疫情严重的国家如中国、韩国、日本、伊朗、意大利等高风险的国家,请在回国后根据卫生部指南,居家隔离14天。

4.      为了维护大家的健康与安全,敬请家长及师生提高防疫意识及社会责任,务必如实报备且配合以上要求。

谢谢您的配合!

黄燕辉校长启
深静(哈古乐)华文学校

Peringatan Mesra – Langkah Pencegahan Penularan Wabak Covid 19

Kepada semua ibu bapa/penjaga murid,

Oleh sebab kes Covid-19 semakin menular, pihak sekolah menasihati para ibu bapa menangguhkan perjalananan ke luar Negara terutama sekali ke Negara China, Korea, Jepun, Itali dan Iran. Pada masa yang sama, elakkan ke tempat yang  berhimpun ramai dalam cuti sekolah yang bertarikh 14 Mac 2020 hingga 22 Mac 2020.

2.         Sekiranya anda tidak dapat elakkan perlu ke luar Negara, maka tuan/puan perlu maklum kepada guru kelas anak atau hubungi telefon sekolah untuk memaklumkan tarikh ke luar Negara dan tempat yang dilawati. Semasa pulang ke Malaysia, sila patuhi  panduan KKM iaitu perlu kuarantin 14 hari. Sekiranya tidak sihat, maka perlu dapatkan rawatan di hospital dengan segera.

3.         Demi kesihatan dan keselamatan warga sekolah, pihak sekolah amat memerlukan kerjasama daripada pihak tuan puan. Para ibu bapa/penjaga murid/warga sekolah perlu meningkatkan kesedaran tentang cara pencegahan wabak Covid-19 ini.
Terima kasih atas kerjasama anda!

Puan Ng Ean Hooi
Guru Besar SJKC Shin Cheng ( Harcroft )