武汉疫情防控通知

致:敬爱的家长,

武汉疫情防控通知

由于至今在马来西亚已有7人受肺炎感染,而春节刚结束,鉴于考量到学生的健康,凡春节期间曾到国外旅游(中国)的学生,家长须让孩子在家自行观察6天确保未受感染后方回校上课。如若有感冒,发烧,咳嗽等症状,请尽速就医,并按照医生指示吃药或休养至康复再回校。
为了个人及群体的健康与安全,敬请严格配合与遵守。顺此呼吁大家勤洗手,多喝水,必要时自觉性戴上口罩,不适症状发生时立即就医。

谨此通知,祝大家:身体健康!


蒲种深静(哈古乐)华小校长
黄燕辉校长 谨启


Kepada Ibu Bapa /Penjaga yang dihormati,

Makluman Tentang Wuhan Coronavirus

Oleh kerana setakat ini terdapat 7 kes sedemikian di Malaysia, memandangkan cuti perayaan Tahun  Baru Cina akan tamat, maka sebagai langkah pencegahan dan mengambil berat tentang kesihatan anak-anak murid di sekolah, pihak sekolah memohon jasa baik daripada semua pihak supaya jika anak-anak anda  pernah bercuti ke luar negara (China)  semasa cuti perayaan tersebut ,sila rehatkan anak di rumah untuk pemerhatian selama 6 hari, jika ada simpton-simpton seperti selsema, demam panas dan batuk, sila jumpa doktor dengan kadar segera dan ikuti nasihat doktor dari segi perubatan serta rehat di rumah sehingga sembuh.
Demi kesejahteraan semua warga dan komuniti sekolah, sila patuhi segala langkah-langkah kesihatan tersebut. Sehubungan dengan itu, pihak sekolah juga ingin menyeru semua sentiasa cuci tanganminum air dengan kerap dan memakai topeng dengan serta-merta apabila dirasakan perlukan. Jika ada simpton-simpton seperti di atas jumpa doktor dengan kadar segera.

Sekian , untuk makluman semua. Segala usaha dan kerjasama untuk kesejahteraan warga sekolah kami dahului dengan ribuan terima kasih. Semoga semua sihat dan bahagia di sisi keluarga tersayang.

Terima kasih.


Saya yang menjalankan amanah,


Puan  Ng Ean Hooi
Guru Besar SJKC Shin Cheng ( Harcroft )