2019年度常年运动会通告

:全体学生家长/监护人

2019年度常年运动会通告

本校订于2019713日(星期六)上午7时正假Stadium MPSJ举行第十二届常年运动会。全体四、五、六年级学生必须出席;至于一、二、三年级学生,有参加表演及竞赛项目者,也须出席。运动会预计将于下午130分结束。请家长安排交通接载孩子。

2.  有关贵子女参加运动会之安排如下:

2.1 报到时间上午 7.00 之前  (请让贵子女用过早膳才到运动场)
    2.2 比赛结束时间约下午 1.30
    2.3 地点Stadium MPSJ, Persiaran Perpaduan, USJ 5, 47610 Subang Jaya, Selangor.

3.  举办运动会的其中一项目的是让学生们体验有关活动的气氛,增广他们的经验和知识。校方诚邀请家长陪
    同孩子直到运动会结束,让孩子一起参与全场颁奖礼后才离开

4.  当天,校方也有额外设定两个组别的公开项目。第一组为44岁或以下的混合4x100米赛跑公开赛项目;第
二组则是45岁或以上的混合4x50米赛跑公开赛项目。有兴趣参加公开赛的家长,当天请穿好运动装,到
司令台报名就可以了。

5.  2019715日(星期一)为运动会特假。学生无需到学校上课。

欢迎家长们踊跃出席,参与盛会。特此函达,敬请垂注,谢谢!

蒲种深静(哈古乐)国民型华文学校
黄燕辉校长

Kepada semua ibu bapa/penjaga

Temasya Sukan Tahunan 2019

Sukacita dimaklumkan bahawa pihak sekolah akan mengadakan Sukan Tahunan di Stadium MPSJ pada     13 Julai 2019 (Hari Sabtu) jam 7.00 pagi. Semua murid Tahun 4, 5 dan 6 diwajibkan hadir. Murid-murid Tahun 1, 2 dan 3 yang mengambil bahagian dalam acara-acara sukan juga diwajibkan hadir. Acara sukan dijangka akan tamat pada pukul 1:30 tengah hari.

2.   Sehubungan itu, tuan / puan adalah diminta mengambil perhatian tentang ketetapan berikut :
      2.1   Masa melaporkan diri  :  Sebelum jam 7.00 pagi   (Murid-murid diminta bersarapan pagi sebelum
                                                      ke stadium).
      2.2   Masa bersurai              :  Dijangka tamat pada jam 1.30 petang
      2.3   Tempat                         :  Stadium MPSJ, Persiaran Perpaduan, USJ 5, 47610 Subang Jaya,
       Selangor.

3.   Tujuan Hari Sukan Tahunan diadakan adalah untuk memberi peluang kepada murid-murid merasai suasana kemeriahan sukan. Ibu bapa diminta berada di Stadium MPSJ bersama anak sehingga penyampaian acara Johan Keseluruhan.

4.   Pihak sekolah telah menambahkan kategori terbuka untuk kumpulan ibu bapa dan guru. Kategori pertama ialah kejohanan 4 x 100m bagi peserta umur 44 dan ke bawah, manakala kategori kedua ialah kejohanan 4 x 50m bagi peserta umur 45 dan ke atas. Ibu bapa yang berminat diminta memakai pakaian sukan dan daftar diri di pentas urus setia.

5.   15 Julai 2019 (Isnin) merupakan cuti gantian Sukan Tahunan. Murid-murid tidak perlu hadir ke sekolah.

Semua ibu bapa/penjaga murid dijemput hadir ke majlis tersebut. Semoga Sukan Tahunan pada tahun ini akan lebih meriah dan berjaya.

“MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA”

NG EAN HOOI
Guru Besar
SJKC Shin Cheng (Harcroft)