通告:六年级升中一或预备班申请手续

六年级家长/监护人

六年级升中一或预备班申请手续

本校奉教育局谕令,特从22-07-2015 31-07-2015 处理六年级升中一或预备班手续。

2.         家长/监护人可根据教育局所规定的直属学校作出三项选择。家长也可选择直属学校以外的两间中学,并把有关中学的完整校名,填写在所提供的空格内。参阅Borang Permohonan Penempatan Sekolah Tingkatan 1/Peralihan (BPPS)

3.         如有兄姐在所选择的中学就读,请附上该校的证实信函。

4.         如有家长/监护人在所选择的学校任职,请附上该校的证实信函。

5.         家长/监护人需填写升中一表格(BPPS),连同证实信函(如有)于
31-07-2015 或之前呈交于各班主任。

6.         欲为孩子申请寄宿学校或管制中学的家长/监护人,目前网站还没正式开放。
一旦网上开始接受报名,校方会另行通知学生。

谨此通知。谢谢!

蒲种哈古乐华文学校

Kepada Ibu Bapa / Penjaga Murid Tahun 6

Tuan

PERMOHONAN PENEMPATAN SEKOLAH TINGKATAN 1/PERALIHAN MURID WARGANEGARA TAHUN 2016

Sukacitanya dimaklumkan bahawa perkara di atas dirujuk.

2          Operasi Permohonan Penempatan Sekolah Tingkatan 1/ Peralihan murid warganegara Tahun 2016  bermula pada 22 Julai hingga 31 Julai  2015. Ibu Bapa / Penjaga boleh memilih 3 buah sekolah menengah dalam senarai yang disediakan. Ibu Bapa / Penjaga juga boleh memilih 2 buah sekolah menengah tambahan selain dari senarai yang ditetapkan, dan nama penuh sekolah tersebut harus diisi dalam ruangan yang disediakan dalam Borang Permohonan Penempatan Sekolah Tingkatan 1/Peralihan (BPPS) yang diedarkan oleh pihak sekolah.

3          Jika ada abang, kakak yang belajar di sekolah menengah yang dipilih, bukti pengesahan sekolah tersebut wajib disertakan.

4          Jika ibu bapa / Penjaga bekerja di sekolah menengah yang dipohon, bukti pengesahan majikan sekolah wajib disertakan.

5          Ibu Bapa / Penjaga harus mengisi BPPS dengan lengkap dan sertakan dokumen pengesahan (jika ada), dan hantar kepada guru kelas masing-masing sebelum atau pada 31 Julai 2015.

6.         Permohonan ke sekolah-sekolah SBT, SKK, Sekolah Kawalan dan Sekolah Amanah menerusi e-daftar akan diberitahu kepada murid-murid apabila pihak sekolah menerima arahan.

Sekian dimaklumkan . Terima kasih.

Saya yang menurut perintah,

NG EAN HOOI