通告:“哈小亲子嘉年华”义卖会固本

致:家长 / 监护人
Kepada: Ibu bapa / Penjaga

“哈小亲子嘉年华”义卖会固本  Jualan AmalKarnival Ibu Bapa dan Anak

哈古乐华小自2008年跨州迁校已进入第六个年头,学生在学术和体育比赛屡创佳绩,让全体师生深受鼓舞,家教协会也更积极全面与校方配合推展各类活动。为了让学生有更多的平台学习与发挥潜能,家教协会将于1026(星期六)举办“哈小亲子嘉年华”。
SJKC Ladang Harcroft telah beroperasi selama 6 tahun. Dalam tempoh masa ini, pencapaian murid dari segi akademik dan aktiviti ko-kurikulum adalah sangat membanggakan. Semua warga sekolah serta pihak PIBG akan terus berusaha  untuk mempertingkatkan pencapaian sekolah lagi. Sebagai usaha untuk menuju ke arah itu, PIBG akan mengadakan “Karnival Ibu Bapa Dan Anak” pada 26 Oktober 2013 ( Sabtu) untuk memberi lebih banyak peluang kepada murid-murid untuk memperkembangkan potensi serta menambah pengalaman mereka.

“哈小亲子嘉年华”包含两个活动,就是义卖会和恳亲晚会。义卖会的时间是下午3时至6时。义卖会的目的是让学生与父母一起参与筹备工作,推动亲子关系的同时也透过义卖捐款回馈学校,灌输孩子对履行社会责任的价值观。恳亲晚会则在晚上7时进行。我们希望透过舞台表演这个平台,让孩子们有机会发挥潜能并且在家长面前展现才华。
Aktiviti “Karnival Ibu Bapa Dan Anak ” meliputi jualan amal dan persembahan murid-murid. Jualan amal akan bermula dari pukul 3.00 petang hingga pukul 6.00 petang. Ibu bapa digalakkan membeli kupon dan dijemput mengunjungi gerai-gerai yang menjual beraneka jenis makanan,minuman dan barang-barang lain. Persembahan murid-murid akan diadakan pada pukul 7.00 petang. Murid-murid akan membuat persembahan masing-masing.

为此,我们恳切呼吁家长们慷慨解囊,共襄义举,踊跃购买固本,热烈支持由学生和家长一起筹备及参与的义卖会。请家长填妥回条,连同固本费,交给级任老师。 欲捐献及成为恳亲晚会剪彩人请参阅附件-“哈小亲子嘉年华缘起”。
谢谢大家造福莘莘学子,感恩。
Kami amat berharap ibu bapa /penjaga dapat memberi sokongan yang sepenuhnya untuk menjayakan aktiviti-aktiviti tersebut. Ibu bapa /penjaga boleh mengisi slip untuk tempahan kupon dan serah kepada guru kelas masing-masing. Setinggi-tinggi penghargaan terima kasih diucapkan atas sokongan anda.

家教协会主席
   叶茂山          谨启
------------------------------------------------------------- 回条---------------------------------------------------------------

学生姓名(Nama Murid)___________________________________                                            班级 Kelas__________

本人_____________________________ 有意订购亲子嘉年华义卖会固本。兹附上RM________现金/支票号码:_____________作为订购固本(每本RM10)的费用。
Saya ____________________ berminat membeli kupon jualan amal. Dengan ini saya sertakan wang tunai / cek no: _____________ bernilai RM______ untuk bayaran  ______buah buku kupon ( RM 10/buku ).

家长签名 Tandatangan Ibu Bapa________________ 联络电话No Telefon:______________ 日期 Tarikh__________

支票抬头请写Cek atas nama: PIBG SJKC LADANG HARCROFT