通 告:第三次学校评审事宜

PENGUMUMAN

1.  三年级第三次学校评审事宜Pentaksiran Berasaskan Sekolah Kali Ke-3 Murid Tahun 3
1.1  三年级第三次学校评审将于103日至4日进行华语书写、国语书写、英语(试卷2)、数学(英语)和科学(英语)等科目评审,其它科目于109日至11日举行。请参阅学校评审时间表
       Dimaklumkan bahawa Pentaksiran Berasaskan Sekolah Kali Ketiga Tahun 3 bagi mata-mata pelajaran Penulisan Bahasa Cina, Penulisan Bahasa Malaysia, Bahasa Inggeris (Kertas 2), Matematik (B. Inggeris) dan Sains (B. Inggeris) akan diadakan pada 2 hingga 4 Oktober 2012.  Manakala bagi mata-mata pelajaran lain akan diadakan pada 9 hingga 11 Oktober 2012.  Silarujuk kepada Jadual Pentaksiran Berasaskan Sekolah yang telah diedarkan.
1.2  由于校方于102(星期二)为下午班李俐蒨副校长举行荣休欢送仪式,因此原定于当天进行的三年级国语书写、数学(英语)和科学(英语)将展延至104(星期四)进行,103(星期三)各科评审没有更改,照旧进行。

2.  一年级和二年级校本评估事宜 Pentaksiran Berasaskan Sekolah Bagi Tahun 1 dan Tahun 2
一年级和二年级之校本评估将提前于103日至4日和109日至11日举行。附上已修订的评估时间表
      Pentaksiran Berasaskan Sekolah (PBS) murid Tahun 1 dan Tahun 2 akan dipindakan dan diadakan pada 3 hingga 4 Oktober 2012 dan 9 hingga 11 Oktober 2012.  Bersama-sama dengan ini disertakan Jadual Pentaksiran baru yang telah dibuatpindaan.

3.  四年级第三次学校评审事宜Pentaksiran (Peperiksaan) Berasaskan Sekolah Kali Ke-3 Tahun 4

第三次学校评审将于102日至4日进行四年级华语书写、国语书写、英语(试卷2)、数学(英语)、科学(英语)和生活技能等科目评审,其它科目于109日至11日举行。请参阅学校评审时间表。
Dimaklumkan bahawa Pentaksiran Berasaskan Sekolah Kali Ketiga murid-murid Tahun 4 bagi mata-mata pelajaran Penulisan Bahasa Cina, Penulisan Bahasa Malaysia, Bahasa Inggeris (Kertas 2), Matematik (B. Inggeris), Sains (B. Inggeris) dan Kemahiran Hidup akan diadakan pada 2 hingga 4 Oktober 2012.  Manakala bagi mata-mata pelajaran lain akan diadakan pada 9 hingga 11 Oktober 2012.  Sila rujuk kepada Jadual PentaksiranBerasaskan Sekolah yang telah diedarkan.

4.  五年级第三次学校评审事宜Pentaksiran Berasaskan Sekolah (PBS) Kali Ke-3 Tahun 5
为了配合雪州教育局订于1016日至18日进行的全州五年级统一评审,因此,五年级第三次评审已做了所需的调整,请参考附上的时间表
 Untuk makluman, Jabatan Pelajaran Selangor telah menetapkan 16 hingga 18 Oktober 2012 adalah Ujian Setara seluruh negeri bagi murid-murid Tahun 5.  Maka JadualPentaksiran Tahun 5 telah diselaraskan seperti jadual yang dilampirkan.

5.  六年级将于102日至4日进行数学(英语)、科学(英语)、公民教育、地方研究、道德教育和生活技能等科目评审。请参阅UPSR预试评审时间表。
Sementara bagi murid Tahun 6, pentaksiran mata-mata pelajaran Matematik (B. Inggeris), Sains (B. Inggeris), Pendidikan Sivik dan Kewarganegaraan, Kajian Tempatan, Pendidikan Moral dan Kemahiran Hidup akan diadakan pada 2 hingga 4 Oktober 2012.  Sila rujuk kepada Jadual Percubaan UPSR yang telah diedarkan.

吁请家长们监督贵 子女温习功课,做好充分准备,应对本年度最后一次学校评审。
Ibu bapa digesa memastikan anak/anak-anak tuan/puan mengulangkaji pelajaran mereka agar dapat membuat persiapan yang rapi bagi menghadapi pentaksiran kali terakhir tahun ini.

谨此告知。
Sekian dimaklumkan, terima kasih.