通 告:综合事宜2

1. 四月二日(星期一)为本校清明节特假,放假一天,四月三日(星期二)照常上课。

Dimaklumkan bahawa 2 April 2012 (Hari Isnin) adalah Cuti Peristiwa sempena Hari Cheng Beng (Hari Menziarahi Kubur kalendar Cina). Sekolah akan dibuka seperti biasa pada 3 April 2012 (Hari Selasa).

2. 四月十一日(星期三)为我国最高元首登基大典,政府已将该日宣布为公共假期,因此,学校将放假一天。四月十二日(星期四)照常上课。

Dimaklumkan juga bahawa 11 April 2012 (Hari Rabu) adalah Cuti Umum Khas Sempena Pertabalan DYMM Yang Di Pertuan Agong.

3. 哈芝节假期补课

Cuti Berganti dan Kelas Berganti sempena Hari Raya Haji

3.1 根据教育部通告,预定于十月二十六日(星期五)为哈芝节假期,校方被允许延长假期,但必须于指定日期进行补课。有关假期和补课详情如下:

Dimaklumkan bahawa merujuk kepada siaran Kementerian Pelajaran Malaysia, sekolah dibenarkan mengambil Cuti Berganti sempena sambutan Hari Raya Haji yang dijangka jatuh pada 26 Oktober 2012, dengan syarat kelas-kelas ganti hendaklah diadakan pada tarikh yang telah ditetapkan ia itu pada 21 April 2012 (Hari Sabtu). Oleh yang demikian, hari kelas berganti dan cuti umum sempena sambutan Hari Raya Haji (Hari Raya Qurban) sekolah ini adalah seperti berikut:

编号

日期

事项

补课日期

25/10/2012

(星期四) (Khamis)

补课假期

Cuti Berganti

21/4/2012

(星期六)(Sabtu)

根据星期四时间表上课。

Ikut jadual waktu Hari Khamis.

26/10/2012

(星期五) (Jumaat)

哈芝节公共假期

Cuti Umum Hari Raya Haji

无须补课。

Tidak perlu diganti

3.2 因此,吁请家长们于四月二十一日(星期六)补课日按照所规定的时间接送贵 子女上学与放学,放学时间如常。

Anak tuan / puan perlu menghadiri kelas berganti pada 21 April 2012 (Sabtu) mengikut jadual waktu Hari Khamis. Masa kelas bersurai adalah seperti biasa.

4. 第一次校本评估考试(学校评审)事宜

Pentaksiran (Peperiksaan) Berasaskan Sekolah Kali Pertama

下午班将于四月二十四日和二十五日及五月二日至四日,上午班将于四月二十四日至二十六日及五月二日至四日,举行第一次校本评估考试,请参阅已发出的评审时间表。希望家长们督促贵 子女温习功课,以期孩子能考取理想的成绩。请按此察看考试范围

Dimaklumkan bahawa Pentaksiran Berasaskan Sekolah (PBS) kali pertama akan diadakan pada 24 dan 25 April 2012 bagi Tahun 1 hingga Tahun 3 dan 24 hingga 26 April 2012 bagi murid Tahun 4 hingga Tahun 6 serta 2 hingga 4 Mei 2012 bagi semua kelas. Sila rujuk kepada Jadual Pentaksiran PBS yang telah diedarkan. Harap tuan/puan dapat menggalakkan anak-anak supaya membuat ulangkaji pelajaran.

5. 本校家教协会与Adventist Community Health Centre配合中央医院国家血库中心,定于四月八日(星期日)在本校食堂举行捐血运动。希望各位家长和热心人士响应,让此次捐血运动能圆满成功。

PIBG sekolah ini bersama Adventist Community Health Centre dan Pusat Darah Negara akan mengadakan Kempen Menderma Darah pada 8 April 2012 (Ahad) jam 9.30 pagi hingga 2.30 petang di Kantin Sekolah. Ibu bapa dan orang ramai dijemput memberi sokongan dan menderma darah.

谨此告知。

Sekian, Terima Kasih.