通告-综合事宜

1. 回教先知诞辰公共假期

二月十五日(星期二)为回教先知诞辰公共假期,学校放假一天,二月十六日(星期三)照常上课。

2. 补课事宜

二月十九日(星期六)为农历新年假期补课日,将根据星期二时间表上课,吁请家长们按照所规定的时间接送贵 子女上学与放学,放学时间如常,即上午班为下午一时;下午班为下午六时五十分。

32011年二至六年级学校评审时间表

附上上述学校评审时间表,以资参考。

一年级将没有进行第一次学校评审,有关一年级学校评审时间表将于四月份派发。

4.二、三、四、五和六年级第一次学校评审事宜

订于224日和25日举行二年级国语和华语书写评审及三至六年级国语、华语和英语书写评审,31日至3日举行其他科目评审。希望家长们督促贵 子女温习功课,以期孩子能考获理想的成绩。一年级没有进行第一次学校评审

5四、五和六年级辅助课程事宜

5.1 根据教育部规定,第二阶段学生(四至六年级学生)都必须参加学校辅助课程(辅助课外活动)

5.2 本校定于每月第二和第四个星期六进行有关辅助课程,公共假期和学校假期除外

5.3 有关辅助课程将于二月二十六日(星期六)开始进行。上课时间为上午七时四十五分至上午九时四十

五分(两个小时)。学生必须于上课时间15分钟前到校报到。辅助课程之相关信息将按时传达于有关学生。

1. Cuti Umum Sempena Maulud Nabi Muhammad S.A.W.

Dimaklumkan bahawa 15 Februari 2011(Selasa) adalah cuti umum Maulud Nabi Muhammad S.A.W.

2. Kelas Berganti

Diingatkan bahawa 19 Februari 2011(Sabtu) adalah Kelas Berganti. Diharap tuan/puan akan menghantar anak/anak-anak tuan/puan untuk menghadiri kelas berganti ini mengikut masa yang ditetapkan. Kelas hari tersebut akan mengikut jadual waktu hari Selasa. Masa bersurai adalah seperti biasa iaitu jam 1.00 petang bagi sesi pagi dan 6.50 petang bagi sesi petang.

3. Jadual Pentaksiran Berasaskan Sekolah (PBS) Tahun 2, 3, 4, 5 dan 6

Bersama-sama ini disertakan Jadual Pentaksiran Berasaskan Sekolah untuk rujukan tuan/puan. Jadual Pentaksiran Berasaskan Sekolah bagi murid-murid Tahun 1 akan diedarkan pada bulan April.

4. Pentaksiran (Peperiksaan) Berasaskan Sekolah Kali Pertama untuk murid Tahun 2, 3, 4, 5 dan 6

Dimaklumkan bahawa Pentaksiran Kali Pertama ini melibatkan murid-murid Tahun 2 hingga 6 sahaja. Tiada Pentaksiran (Peperiksaan) akan diadakan bagi murid-murid Tahun 1 untuk kali pertama ini. Pentaksiran Penulisan Bahasa Malaysia dan Bahasa Cina Tahun 2 dan Penulisan Bahasa Malaysia, Bahasa Cina dan Bahasa Inggeris bagi Tahun 3 hingga 6 akan diadakan pada 24.2.2011 dan 25.2.2011. Pentaksiran Pemahaman dan mata-mata pelajaran lain akan diadakan pada 1.3.2011 hingga 3.3.2011. Diharap tuan/puan memberi perhatian supaya anak/anak-anak tuan/puan membuat ulangkaji dari semasa ke semasa.

5. Aktiviti Gerakerja Kokurilum Murid Tahun 4, 5 dan 6

5.1 Seperti yang ditetapkan oleh Kementerian Pelajaran Malaysia, semua murid Tahap 2 (Murid Tahun 4 hingga Tahun 6) adalah wajib menghadiri aktiviti-aktiviti gerakerja Kokurikulum yang ditetapkan oleh sekolah.

5.2 Untuk makluman tuan/puan ibu bapa/penjaga murid Tahun 4, 5 dan 6, aktiviti gerakerja Kokurikulum bagi murid Tahun 4, 5 dan 6 akan diadakan pada Hari Sabtu Minggu Kedua dan Minggu Keempat sahaja setiap bulan kecuali cuti-cuti umum dan cuti sekolah seperti yang ditetapkan oleh Kementerian Pelajaran.

5.3 Sehubungan itu, aktiviti gerakerja kokurikulum sekolah ini akan bermula pada 26 Februari 2011 (Sabtu). Masa aktiviti adalah dari jam 7.45 pagi hingga 9.45 pagi (2 jam). Murid-murid yang terlibat digesa hadir ke sekolah 15 minit sebelum aktiviti gerakerja kokurikulum dimula. Maklumat lanjut akan dimaklumkan kepada murid-murid dari semasa ke semasa.