儿童剧观赏会-我爱学校,一起来环保。

致:全体学生家长 / 监护人

诚邀观赏儿童舞台剧 《我爱学校 一起来环保》公开演出

本校董事部及家教协会特别承办由《剧艺研究会》呈现的儿童舞台剧观赏会

《我爱学校 一起来环保》儿童舞台剧观赏会,是以戏剧的表演方式呈现。本会希望能为学校,家庭提供一个看戏的平台,通过父母及师长的推荐和引领,透过四个短片及四个戏剧,带出环保讯息。让无论是家长或学生,都能从故事情节中,了解环保的意义和积极行动的必要,一起拉拔孩子们的环保意识,为保护地球作出小而强大的努力!

有关演出详情如下:

日期 2010 09 08 星期三

时间 晚上 730

地点 雪隆海南会馆 天后宫

为了促进亲子关系,本会鼓励家长和孩子一同参与,家长只需以乐捐的方式购买两张票券(十令吉一张),就可携带本校在籍学生免费前往观赏。由于席位有限,敬请尽早填妥回条,联同捐款,交致级任老师,以免向隅。

本工委会恳切呼吁家长,同心同德鼎力支持,为环保出一份力,为美丽的地球贡献爱的行动。

感谢您的热心支持,感恩的心,感谢有您

**本会也同时征求热心人士赞助上述演出。凡乐捐一千令吉或以上,即可成为大会剪彩人,并赠送贵宾券

Kepada : Semua Ibu Bapa / Penjaga

Persembahan Drama Kanak-kanak “ Cintai Sekolah, Cintai Alam “

Lembaga Pengurus dan Persatuan Ibu Bapa dan Guru dengan kerjasama Perkumpulan Seni dan Sandiwara akan mengadakan satu persembahan drama yang bertemakan “Cintai Sekolah , Cintai Alam “ seperti ketetapan berikut :

Tarikh : 8 September 2010 ( Hari Rabu )

Masa : 7.30 malam

Tempat : Tokong Tian Hou Gong, Kuala Lumpur.

2. Persembahan tersebut bertujuan meningkatkan kesedaran dan semangat cintai alam sekitar di kalangan Ibu bapa dan murid-murid. Untuk menggalakkan penyertaan ibu bapa bersama-sama dengan anak-anak, ibu bapa hanya perlu menyumbang sebanyak RM20 untuk 2 tiket (Sumbangan RM 10 setiap tiket), dan anak-anak yang belajar di sekolah ini akan mendapat tiket percuma.

3. Berharap mendapat sokongan ibu bapa / penjaga. Bilangan tiket adalah terhad, maka, sila lengkapkan borang berserta sumbangan bayaran tiket dan hantar kepada guru kelas secepat mungkin.

**Pihak kami juga mengalu-alukan sumbangan tajaan daripada semua pihak. Sumbangan sebanyak seribu ringgit dan ke atas akan menjadi penaja undangan majlis perasmian.